Waarom wordt yoga als een levensstijl beschouwd?

Yoga wordt door veel mensen niet alleen gebruikt als een manier om fit te blijven, maar ook als een echte levensstijl, omdat het op meerdere niveaus veranderingen in ons lichaam veroorzaakt.

Yoga verandert je relaties
Zodra je jezelf onderdompelt in de beoefening van yoga, zul je merken hoe je relaties beginnen te veranderen. Dit betekent niet dat anderen het doen, maar dat je een aantal middelen in de praktijk brengt waarmee je relaties op een andere manier kunt ervaren.

Je ontsnapt aan de verwachtingen
Je begint te stoppen met wachten tot anderen zich op een bepaalde manier gedragen. Op deze manier begin je ze te accepteren zoals ze zijn. Zo heb je minder teleurstellingen.

Je begint verantwoordelijkheid te nemen
Je vergeet schuldgevoelens en begint verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en wat je zegt. Op dezelfde manier wijs je anderen niet de schuld te geven.

Je reageert niet impulsief
Je leert te stoppen en je niet door negatieve emoties onmiddellijk en zonder na te laten laten handelen. Je geniet van een beter emotioneel management.

Je hebt geen herkauwende gedachten meer
Je laat ze niet langer in je hoofd draaien, waardoor je twijfels en zorgen krijgt die nergens toe leiden.

Ondersteunt gezondere en evenwichtiger voeding
Sporten spoort ons al aan om gezonder te eten. Yoga verbindt ons echter op een bijzondere manier met de wereld. Door het te oefenen beseffen we dat we er deel van uitmaken en onze empathie ontwikkelt zich nog meer.

Het is om deze reden dat mensen die yoga als levensstijl aannemen vaak vegetarisch of zelfs veganistisch worden. Hoewel dit niet het geval hoeft te zijn, raken veel van deze mensen zo empathisch met hun omgeving dat ze geen dieren willen eten.

Het verzoent je met je lichaam
Yoga omarmen als levensstijl zorgt ervoor dat je je verzoent met je lichaam. In een samenleving waarin de canons van schoonheid onmogelijk zijn, zullen we ons buiten dit alles voelen en onze onvolkomenheden met tederheid verwelkomen, zodat we onszelf kunnen accepteren zoals we zijn.

Daarnaast zal het beoefenen van yoga ons helpen in vorm te blijven, flexibeler te zijn en ons uiteindelijk beter te voelen over onszelf. We weten dat elke oefening ons welzijn brengt; Yoga helpt ons echter om zowel van buiten als van binnen beter te zijn.

Yoga zonder meer aannemen als levensstijl kan heel positief zijn. Alle aspecten van ons leven worden beloond. Of we nu onze relaties willen verbeteren of ons in vrede en harmonie willen voelen, yoga is een zeer goede optie om dit in ons leven op te merken.

Heb je yoga al als levensstijl aangenomen? Zou je het leuk vinden, maar denk je dat je het uiteindelijk niet zou krijgen? We raden u aan om wat meer te informeren over de voordelen van deze praktijk. Misschien kunnen ze je ervan overtuigen om het als een gewoonte op te nemen. Wie weet, misschien wordt het in de toekomst een manier van leven voor jou.

Door: Raquel Lemos Rodríguez