8 tips voor een gezondere levensstijl

Net als fysieke training is mentale activiteit essentieel voor een goede cognitieve gezondheid. Vergeet niet strekoefeningen te doen om blessures te voorkomen

Een actieve levensstijl hebben is belangrijk om gezond te blijven. Door actief te blijven verklein je het risico op hartaandoeningen, hartaanvallen, diabetes en kanker.

Het is niet dat u een professionele hardloper bent om uw gezondheid te verbeteren. Het gaat erom uw levensstijl actiever te veranderen om uw hart te helpen getraind te blijven, sterk te blijven en een gezonder gewicht te hebben.

De truc om actief te blijven, is door iets te vinden dat je graag doet. Voor sommigen kan dit betekenen dat ze vrienden hebben om mee te oefenen.

Het maakt niet uit of je naar de sportschool gaat, loopt of danst met een video voor de computer.

Hoewel het misschien moeilijk is, gaat het erom de trainingsstijl te vinden die bij je past.

1.Voor een gezondere levensstijl: doe rustig aan
Is uw lichaam gewend aan een zittende levensstijl? Probeer in dat geval langzaam te beginnen. Praat altijd met uw arts voordat u aan een trainingsprogramma begint, hij zal de voorzorgsmaatregelen aangeven die u moet nemen voordat u een routine kiest.

2. Besteed 30 minuten per dag
Om de levensstijl te bereiken die je wilt, moet je doel 30 minuten per dag zijn. Je kunt het zelfs opsplitsen in drie sessies van 10 minuten, die net zo goed zijn als 30 opeenvolgende minuten trainen.

Je kunt bijvoorbeeld 10 minuten dansen voordat je naar je werk gaat, 10 minuten wandelen in je eigen huis na het eten en de laatste 10 minuten door de buurt lopen zodra je thuiskomt van je werk.

Logischerwijs is meer bewegen beter. Als je echter de duur en moeilijkheidsgraad van je training overdrijft, kun je blessures oplopen, zoals spierspanning.

3. Til het gewicht op
Je hebt niet alleen aerobe oefeningen nodig. Trainen met enige weerstand of gewichtheffen is ook belangrijk. Dit type oefening helpt je om je botten te versterken en verbetert je balans en coƶrdinatie.

Dit vermindert het risico op osteoporose, naast het voorkomen van blessures of vallen. Als je niet weet hoe je moet beginnen, is het raadzaam om een coach in te huren voor een sessie.

4. Combineer trainingen
In veel sportscholen zijn er lessen die zijn inbegrepen in je maandelijkse lidmaatschap. Profiteer van deze kansen. Hierdoor kun je nieuwe activiteiten ervaren die je trainingen minder saai maken.

5. Zorg voor je geld
Thuis trainen kan u heel weinig kosten.

Er zijn veel trainingsvideo’s die nuttig voor je kunnen zijn en als je toegang hebt tot internet, is het nog gemakkelijker en goedkoper om nieuwe soorten oefeningen te vinden die je leuk vindt.

6. Rekt zich uit
Het is belangrijk om zowel voor als na het sporten een korte streksessie te doen. Door ze aan uw nieuwe levensstijl toe te voegen, verbetert u uw flexibiliteit en bewegingsvrijheid.

Bovendien verminderen ze het risico op blessures en spierkrampen. Een ander voordeel is dat ze de bloedcirculatie door je hele lichaam verbeteren. Mogelijk hebt u hulp nodig bij het vinden van de meest effectieve manieren om te strekken.

7. Verbeter uw rust
Een gezondere levensstijl gaat niet alleen over actiever zijn. Regelmatige rusttijden zijn ook noodzakelijk. Je lichaam moet de energie herstellen die de dag ervoor is verbruikt.

Als u een optimale omgeving heeft om ten minste 7 tot 8 uur te rusten, zult u veel beter slapen.

8. Houd je geest actief
Net als je lichaam heeft ook je geest training nodig. Wanneer u uw geest bezig houdt, verhoogt u uw vitaliteitsniveau en creƫert u een belangrijke opslag van mentale cellen en intellectuele verbindingen.

Denk aan het idee van lezen, puzzels maken, sudoku’s of kruiswoordpuzzels oplossen, journaling of spelletjes spelen die je vaardigheden geven, zoals bijvoorbeeld schaken.