7 stappen om uw levensstijl in het nieuwe jaar te veranderen

1. Het is niet alleen een doel, het is een levensstijl: een van de grootste fouten die we maken bij het starten van dit soort routine, is te denken dat “op dieet zijn” of sporten slechts een geïsoleerd stuk is. De waarheid is dat alles deel uitmaakt van een puzzel, die we niet kunnen voltooien zonder alle stukjes bij elkaar te leggen. Het gaat niet alleen om het veranderen van je dieet of sporten, het is een levensstijl die je moet implementeren. Dit perspectief hebben is de meest effectieve manier om veranderingen aan te brengen en vooral om ze voor altijd te bewaren.

2. Heb een plan: een van de belangrijkste dingen die u moet kunnen organiseren, is een plan hebben. Dit begint met een duidelijke visie op wat u aan het einde van de weg wilt bereiken. Vervolgens moet u doelen stellen die u zullen helpen uw visie te bereiken. Het is belangrijk dat je echte doelen stelt en dat je jezelf niet vult met duizend dingen die je uiteindelijk niet kunt bereiken. Kies slechts 3 dingen die je wilt bereiken. Stel ten slotte tijd in voor deze doelen. Het meest aanbevolen is om een plan van 90 dagen (3 maanden) te maken. Dit is de tijd die jij en de mensen om je heen nodig hebben om de veranderingen op te merken. Dus begin met jezelf af te vragen: wat is jouw visie? Wat wil je bereiken?

3. Doe wat je leuk vindt: actief zijn kan heel leuk zijn, als je alleen kiest wat je leuk vindt om te doen. Je hoeft jezelf niet te martelen met oefeningen die je niet leuk vindt. Je kunt ervoor kiezen om te dansen, rennen, wandelen, fietsen, springen, yoga doen en zelfs de berg beklimmen. Je hebt veel opties, het hangt allemaal af van je smaak en je doelen. Sommige activiteiten die momenteel woeden zijn: Zumba, Insanity, bootcamp, Crossfit en Running. Denk na: wat is uw optie? Wat doe je graag

4. Stop met het tellen van calorieën: het is een mythe om te denken dat we om af te vallen de hele dag sla en tonijn moeten eten. Veel mensen zijn bang voor koolhydraten, calorieën en vetten. Maar de waarheid is dat het belangrijkste is om meer natuurlijk voedsel en minder bewerkte voedingsmiddelen in ons dieet op te nemen, zoals: groenten, groenten, peulvruchten en granen. Het bevat goede vetten zoals olijfolie, kokos, avocado en het vet van noten (oa amandel, pinda, pistache, merey, kastanje). Gebruik natuurlijke zoetstoffen (agave, stevia, papelón). Het belangrijkste is de kwaliteit van de calorieën die je consumeert en niet zozeer de kwantiteit. Voeg meer zelfgemaakte maaltijden toe. Stop niet met eten, eet minstens 5 keer per dag kleine drankjes (ontbijt, snack, lunch, snack en diner). Drink veel water! Dit helpt je om je lichaam te ontgiften.

Ga niet van niets naar alles!: Neem niet alles tegelijkertijd op. Uw huidige routine kan instorten en u zult uiteindelijk uw plan in het midden verlaten. Het idee is dat dit je leven vrede en rust zal brengen, geen chaos. Als je wat fysieke activiteit gaat ondernemen, doe het dan maar 2 of 3 keer per week, verhoog dan geleidelijk de frequentie, doe het op het tijdstip dat het beste bij je past. Aan de andere kant, organiseer je maaltijden van de vorige dag, houd er rekening mee dat je de volgende dag gaat koken.

6.Organisatie is de sleutel: het is noodzakelijk dat u uw nieuwe gewoonten vaststelt binnen uw routine. De ruimtes om lichaamsbeweging te houden, thuis te koken, bij je familie te zijn en om bij jezelf te zijn, het is belangrijk dat ze in je agenda staan. Als u wijzigingen moet aanbrengen, ga dan zitten en onderhandel over uw prioriteiten voordat u de wijzigingen aanbrengt.

7. Consistentie en consistentie: deze twee woorden zijn de enige veilige ingrediënten voor succes. In het begin zullen ons lichaam en onze geest zeer waarschijnlijk nieuwe veranderingen weerstaan. Het is altijd prettiger om op dezelfde plek te blijven. Maar de helderheid van je uiteindelijke visie en je doelen zullen je vastgebonden en gemotiveerd houden om het pad te volgen. Vecht niet tegen je weerstanden, bekijk ze gewoon en verander je perspectief.

Door: Erika Rosas Greenawalt